انتخاب رشته، انتخاب راه زندگی
/0 دیدگاه /در مقالات/توسط shariatpanah
هدایت تحصیلی همانطور که از اسم آن پیداست به معنای راهنمایی و مشخص کردن یک مسیر برای ادامه تحصیل در رشته های مختلف می باشد تا بر اساس آن دانش آموزان بتوانند بصورت آگاهانه شاخه و رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند.
درست انتخاب کردن بر اساس نیازهای فعلی جامعه (بازار کار و نیروی انسانی)، علاقه داوطلب به رشته، اطلاع کامل داشتن از رشته های دانشگاهی و … میتواند آینده هر داوطلبی را رقم بزند.
هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم از اهمیت خیلی بالایی برخوردار است چون دانش آموزان پایه نهم پر از انرژی، خلاقیت و استعدادهای نهفته هستند، که باید هر کدام از این استعدادها را کشف و با اهمیت دانست و دانش آموز را در پی آن علایق و استعداد تشویق کرد، و راه درست و انتخاب صحیح را نشانش داد.
“انتخاب رشته پایه نهم بکی از مهم ترین تصمیمات یک دانش آموز در دوره تحصیل است که باید با اطلاعات کامل انجام بگیرد”
انتخاب شاخه و رشته تحصیلی یا همان هدایت تحصیلی بر اساس ۶ مولفه تعیین می شود که عبارتند از:
- نظر دانشآموز: از دانشآموز نظرخواهی میشود و ۱۰ درصد از ۱۰۰ امتیاز کل به آن اختصاص دارد.
- نظر والدین: ۵ درصد از امتیاز کل به آن اختصاص داده شده است.
- نظر تمام معلمهای دورهی متوسطه که ۱۰ درصد کل را شامل میشود.
- نتایج آزمونهای مشاورهای: سوالات آن طوری طراحی شده تا تمام ابعاد دانشآموزان و رغبت واقعی و توانمندیهایشان را به طور کامل نشان دهد. این عامل ۳۰ درصد از امتیاز کل است.
- نتایج عملکرد تحصیلی یا همان نمرات درسی: ۳۵ درصد مجموع امتیازهاست و با توجه به کارنامههای پایهی هفتم و هشتم و نهم، محاسبه میشود.
- نظر مشاور: با توجه به جمعبندی موارد بالا و صحبت با دانشآموز و خانوادهاش انجام میشود و ۱۰ درصد از این ۱۰۰ امتیاز را شامل میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.